Fire danske Lægestuderende anmeldte plakaten EA1 - bevægeapparatets anatomi
Share
Vi bad fire dygtige medicinstuderende medicinstuderende til at gennemgå vores plakat minutiøst. De har lige haft eksamen i anatomi og blev helt chokerede over at se hele pensum (undtagen kar og nerver) samlet på ét sted... Vi har hørt, at det er omkring 2000 strukturer, man skal lære navnene på.
Studinerne havde masser af kloge ord om plakaten, og bl.a. var de inde på, at denne til forskel for andre anatomiplakater udstråler seriøsitet og faglighed.
"Jeg vil helt sikkert kunne bruge den her meget mere end de andre anatomiplakater. Det man ser på dem, har man bare på rygraden. Her er der mange flere detaljer, som man lidt hurtigere glemmer."
-Mille
"Det er fedt, at den ikke er så mainstream. Mange af de andre plakater kan alle have hængende, men den her den viser, at det faktisk er et studie, hvor man skal lære en hel masse, og her er noget viden, jeg bruger."
- Jennifer
Flere citater fra testen
Vårin:
Det er ret vildt at se det samlet på ét sted. Tænk, at man har været til eksamen i alt det her.
Olivia:
Den giver et meget stort overblik over, hvad pensum egentlig er. Nu er der selvfølgelig ikke arterier, vener og nerver her, men alt det andet. Selvfølgelig er der heller ikke klinisk anatomi, og der står heller ikke, hvordan leddene bevæger sig. Men der er alligevel nævnt led, hvad de indeholder, og de er markeret.
Mille:
Det er rigtig godt, den måde, det er delt op på i forhold til pensum, hvor man fx ser fodens led, og lagene. På de andre plakater aner man fx ikke, hvilket lag en muskel ligger i.
Vårin:
Den her plakat vil være rigtig god til begyndelsen af semestret, hvor man bruger 90% af tiden på at slå op alle mulige steder for at finde de strukturer, der remses op. Her kan man gå lige ind og se det med det samme.
Jennifer:
På den her plakat er det hele inddelt, så man fx ved, om en muskel tilhører udadroterer eller sædemuskler.
Jennifer:
Den er ret moderne i sit udtryk og ser ren ud - den ligner på nogen måder de illustrationer, der er i Sobottas atlas.
Mille:
Med mange anatomiplakater har man en fornemmelse af, at de har gjort det pænt, for at det skal være illustrativt, hvor det så til gengæld ikke er anatomisk korrekt. Når man ser sådan nogle, så stoler man aldrig helt på det, der står. Det er man ikke i tvivl om, at det gør der ikke her.
Jennifer:
På de andre plakater mangler der virkelig mange detaljer, så når man kommer længere ind i semestret, så kan de ikke rigtig bruges til noget. Når man først har lært, hvad musklerne hedder, så er der ikke mere at hente. Denne plakat kan man blive ved med at bruge.
Jennifer:
Der er nogle gode overblik over musklerne og grupperne. Da jeg sad og kiggede på musklerne i atlasset, så stod det med meget små bogstaver, så der var jeg nødt til at lave mine egne noter. Og de ligner faktisk meget det, som er vist her på plakaten.
Jennifer:
Jeg tror også, den ville være god til at sidde med sin læsemakker og terpe, når man skal kunne, hvad der er i de forskellige muskelgrupper.
Det er fedt, at den ikke er så mainstream. Mange af de andre kan alle have hængende, men den her den viser, at det faktisk er et studie, hvor man skal lære en hel masse, og noget viden jeg bruger.
Vårin:
Jeg synes, den er rigtig flot, og den viser faktisk, hvad vi kan. Det er ikke sådan en amatørplakat... Den viser, at alt det her kan jeg faktisk, og det har jeg været til eksamen i.
Mille
Jeg vil helt sikkert kunne bruge den her meget mere end de andre anatomiplakater. Det man ser på dem, har man bare på rygraden. Her er der mange flere detaljer, som man lidt hurtigere glemmer.
Det, er virkelig godt, at basis cranii externa er vist her, og fedt, at der er skrevet på hvert billede, hvor det er set fra. Det er virkelig godt.
Det er sådan en plakat, jeg virkelig vil anbefale til folk, som skal til at have anatomi. Hvis man skal have en plakat, så lad være med at købe de der ‘lollede’ nogle, for man kan faktisk bruge den her.
Olivia:
Hvis der lige er noget, man skal ind og slå op, så er det meget lettere at gå hen og kigge på sin plakat end at skulle finde sit atlas frem eller gå ind i complete anatomy. For man ved, hvad man leder efter, og så er det bare hurtigere at gå hen og lokalisere det. Så man kan sagtens bruge den efter eksamen også.
Jennifer:
Jeg ville gerne have vidst, at jeg kunne få en plakat, hvor alle strukturer står. Alt det, man skal kunne. Det er også fedt, at her står overskrifter på dansk og strukturerne på latin. For på alle andre plakater er det enten tysk eller engelsk.
Mille:
Det er faktisk ret godt, at pilen bare peger direkte ind på strukturerne. Vi har siddet så mange timer for at prøve at finde ud af, hvad det er de mener. Det er så vigtigt, at man ved, at det er korrekt, det der står, for man bruger så lang tid på at rode rundt i atlas osv. for at finde ud af, om det nu er rigtigt, det der står.