Akupunkturplakaterne og om at skabe nyt - med Christian Slot

Akupunkturplakaterne og om at skabe nyt - med Christian Slot

Akupunkturplakaterne og om at skabe nyt - med Christian Slot

I 2018 kontaktede Christian Birksø, Christian Slot for at se, om et samarbejde kunne finde sted med målet at producere en ny serie af akupunkturplakater, der én gang for alle kunne tilbyde et smukt og nyttigt alternativ til det store udvalg af middelmådige og dårligt designede plakater, der allerede eksisterede på markedet. Det viste sig, at Christian Slot, en underviser, skoleleder og akupunktør med 30 års erfaring, havde det samme mål og var glad for at modtage opkaldet. Ikke lang tid efter, blev en aftale indgået, som et år senere resulterede i de nye og senere hen meget populære akupunkturplakater kaldet 'De essentielle plakater.'Mens Christian Birksø administrerede produktionen og organiseringen af illustrationer og det grafiske design, der blev brugt som grundlaget for plakaterne, arrangerede og dikterede Christian Slot indholdet. "Intet kommer let og intet kommer hurtigt, hvis det skal være godt." -sagde  Christian Birksø i 2018.

 

"Disse plakater har taget form med baggrund i en genovervejelse af hvad en akupunkturplakat bør vise, - hvad den bør kunne bruges til, samt hvordan man kan skabe et produkt, der samtidig byder ind med mere end bare information.

Personligt synes jeg at en akupunkturplakat skal kunne skabe et overblik. Den skal kunne virke som guide, - når øjet søger den manglende eller glemte information. Det er her den skal kunne stille skarpt, samtidig må den gerne være smuk og skabe ro i det lokale, som den skal hænge i. Når plakaten stiller skarpt, viser den de sammenhænge, der oftest kun vises ved opslag i bøger. Her bliver farver betydningsfulde, da de allerede eksisterer f.eks. i 5-elementlæren. Grøn bliver derfor knyttet til TRÆ-elementet, hvilket gør det naturligt at lade eksempelvis Lever- og Galdeblæremeridianen fremstå i grønne farver. Yin er mørk, set i forhold til Yang, der er lys. Levermeridianen vil derfor være mørkegrøn. Galdeblæremeridianen er derfor lysegrøn. Leverens Shu og Mo-punkterne bruger samme symbolik. Det gælder naturligvis også Galdeblæren. Ser vi på 5-elementpunkterne, så gælder samme symbolik – Farven grøn symboliserer et træ-punkt. Samme tænkning går selvfølgelig igennem hver enkelt organ/meridiansammenhæng, samt punktsammenhæng.

Brugen af farverne, samt sorteringen i hvad der er relevant på disse plakater, - samt den ro plakaterne udstråler – det er nok her at plakaterne adskiller sig mest fra, hvad der almindeligvis ses på markedet. Det skal måske også lige med, at de øvrige plakater i serien er skabt ud fra samme sprog, og dermed kommunikerer sammenhænge på tværs af hver enkelt."

 - Christian Slot

Samarbejdet mellem Christan Slot og eAnatomi har indtil nu resulteret i det unikke og originale akupunkturplakatsæt i flere størrelser, plakaten om 5-elementloven og den nyeste plakat om muskulær zoneterapi og mere vil følge. Du kan læse alt om produkterne i butikken.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.