Betagende mini torso med 14 udtagelige dele, muskler og kønsløs

Betagende mini torso med 14 udtagelige dele, muskler og kønsløs

Betagende mini torso med 14 udtagelige dele, muskler og kønsløs
 
1. visning i sortimentet:
1) Pris: 625 kroner (inkl. moms)
2) Størrelse: 26 cm i højden og vejer cirka 0,8 kg
3) Udtagelige dele: 14 stk. hvoraf mange holdes fast vha. meget små og diskrete magneter
4) Farve, stander, materiale-kvalitet og inklusiv/eksklusiv navneliste
Ser man bort fra huden, som blot ligner skinnende gummi, er de andre farver meget lyse, friske og skinnende. Lungernes farve er sågar overvældende (næsten lyserøde). Standeren er en cirka 2 cm tyk og meget flot træplade i egetræ, som måler ca. 11 x 11 cm. Kanterne er sågar slebet.
I forhold til modellens usædvanlige størrelse virker materiale-kvaliteten god og solid i alle væv, men som helhed udtrykker torso-modellen en samling af nipsgenstande. Med dette mener vi, at producenten på dekorativ vis illustrerer organernes overflade vældig præcist og flot men næsten intet andet. Eksempelvis kan hverken hjertet, tyktarmen eller en nyre studeres indvendig.
Der medfølger ingen navneliste målrettet torso-modellens anatomiske strukturer.
5) Anatomiske detaljer (nævnt fra toppen af modellen og nedad i følgende 4 grupper)
I - Bevægeapparatet (knogler, brusk, ledbånd/ligamenter, fascier og skeletmuskler)
Af knogler ses kraniekalotten uden detaljer og kraniebunden med nogle knoglefremspring og kun nogle af hullerne til passage af kar og nerver. Ved højre skulder ses nøglebenet, skulderhøjden og skulderkammen i ét knoglestykke (med tilhæftning af skeletmuskler). Ved den åbne og gennemskåret brystvæg ses ribben og nøgleben i tværsnit. I bækkenet ses hoftekammene.
Brusk er vist i blå farve på næsen, i struben og på luftrøret. Ledbånd og fascier ses ikke.
Skeletmuskler ses i denne models højre side, mens venstre side vises med hud. I forhold til modellens usædvanlige størrelse er omfanget stort og detaljeniveauet imponerende højt. Forskellige overfladiske muskler i ansigtet, halsen, skulderen, ryggen og bagpå hoften/begyndelsen af låret kan meget nemt identificeres. Derudover kan få brystmuskler og bugmuskler identificeres.
II – Blodkar (arterier og vener), nerver og lymfesystemet samt andet som fx mundspytkirtler
Kun de allerstørste arterier og vener er medtaget. De ses i halsen, i brysthulen og abdomen. Begyndelsen af forgreningen til benene ses ligeledes.
Hjernen og tarmsystemets blodforsyning er ikke vist. Forgreninger af blodkar er derimod meget tydelige og dominerende i lunger samt udenpå hjertet.
Intet fra nervesystemet eller lymfesystemet er medtaget. Hvad angår mundspytkirtler, ses kun den store ørespytkirtel (munden kan ikke kan åbnes).
III – Indre organer (grupperet)
Hjernen: Hele hjernen kan tages ud og deles i 2. Formen (men ikke farven) er nogenlunde realistisk. Den er meget lille, men alligevel ses mange neuroanatomiske strukturer. Man ser nemt den overordnede inddeling i storhjerne, lillehjerne og hjernestamme. I storhjernen (telencephalon og diencephalon) ses først og fremmest 1. – 4. hjernelap samt thalamus og hypothalamus (og hypofysen). I lillehjernen ses både tonsilla og vermis. I hjernestammen ses kranienerverne, og med
god vilje kan man ane de 3 forskellige dele (midthjernen, hjernestammen og den forlængede marv). Endvidere ses andre strukturer som hjernebjælken, fornix og de 2 første kranienerver.
Brysthulens organer: Hjertet kan udtages men ikke åbnes. Det måler 3 x 3,5 cm, og på overfladen ser man hjertets blodforsyning i typisk rød og blå farve samt større blodkar til og fra hjertet. Begge lunger kan deles i 2 og holdes sammen af diskrete magneter. Man ser inddelingen i lapper, den marmorerede overflade, lungeroden samt forgreningen af bronchier, arterier og vener. Spiserøret og aorta thoracica kan tages ud i ét stykke. Spiserørets overflade ser muskulært ud, og dets passage gennem mellemgulvet er tydelig. Mellemgulvet er tyndt og kan ligeledes tages ud.
Abdomens organer: Mavesækken kan tages ud men ikke åbnes.
Tolvfingertarmen, bugspytkirtlen og milten kan tages ud i ét stykke. I bugspytkirtlen ses ductus pancreaticus samt organets relation til store blodkar. På tolvfingertarmens væg ses en lille grøn plet, der formentlig symboliserer papilla duodeni major. Endvidere er der lavet en lille åbning (3 x 6 mm) ind til tolvfingertarmens lumen, og folderne (plicae circulares) anes med god vilje.
Lever og galdeblære kan tages ud i ét stykke. Man ser større blodkar og ligamenter/peritonealfolder. Tyndtarmen (den resterende del) samt det meste af tyktarmen kan tages ud i ét stykke. På tyktarmen ses appendix vermiformis samt de tre karakteristika: Haustra coli, taeniae coli og appendices epiploicae.
Nyrer og binyrer kan hverken tages ud eller åbnes, men urinlederne ses meget tydeligt.
Urinblæren kan ikke tages ud, men dens indre og væggen ses, fordi kun halvdelen af organet er vist.
Begyndelsen af rectum anes bagved urinblæren.
Kønsdele er slet ikke medtaget.
IV – Sanseorganerne: Hud, øjne samt øre-næse-hals
Huden virker kunstig og gummiagtig. Ses uden hår og lignende.
Øjnene er uinteressante. Pupillen, regnbuehinden og senehinden (sklera) er påmalet.
Ørerne, næsen og halsen er lukket. 2 førstnævnte er uinteressante. Halsen ses med den forreste del
af struben, skjoldbruskkirtlen og blodkar på forsiden.


Læs også om 5 andre torsomodeller i sortimentet her: 
2. visning i sortimentet
Meget detaljeret mini torso med 15 udtagelige dele og udskiftelige kønsorganer
3. visning i sortimentet
Meget detaljeret torso med 16 udtagelige dele, åben ryg og kønsløs
4. visning i sortimentet
Meget detaljeret torso med 15 udtagelige dele og kønsløs
5. visning i sortimentet
Meget detaljeret torso med 17 udtagelige dele, meget detaljeret hjerne, åben ryg og kønsløs
6. visning i sortimentet
Komplet torso med 27 udtagelige dele, åben ryg, muskler, et foster og udskiftelige kønsorganer
Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.