Meget detaljeret mini torso med 15 udtagelige dele og kønsorganer fra mand og kvinde

Meget detaljeret mini torso med 15 udtagelige dele og kønsorganer fra mand og kvinde

2. visning i sortimentet:
 
1) Pris: 1.475,- kroner (inkl. moms)
 
2) Størrelse: 40 cm i højden og vejer cirka 2 kg
 
3) Udtagelige dele: 15 stk.
4) Farve, stander, materiale-kvalitet og inklusiv/eksklusiv navneliste
Huden ligner gummi som virker en smule mat. De andre farver fremstår i brunlige nuancer, virker dæmpet men samtidig skinnende. Standeren er en cirka 1½ cm tyk plastikplade i gråhvid, som måler ca. 17 x 12 cm. Materiale-kvaliteten virker god og meget robust i alle modellens væv, selvom huden og flere af de ikke-udtagelige dele ser kunstige ud (fx milten og nerver i bækkenet).
På torso-modellen er de vigtigste anatomiske strukturer nummereret. Der medfølger en engelsk
navneliste.
5) Anatomiske detaljer (nævnt fra toppen af modellen og nedad i følgende 4 grupper)
 
I - Bevægeapparatet (knogler, brusk, ledbånd/ligamenter, fascier og skeletmuskler)
Af knogler ses kun kraniets inderside i venstre halvdel af hovedet, fordi hovedet kan deles på tværs og venstre del af hjernen kan tages ud. Indersiden er farvet blå med mange streger, som muligvis skal illustrere spor efter a. meningea media. Der ses kun antydninger af huller i kraniebunden og meget få knoglefremspring.
I tværsnittet af hovedet ses knoglestrukturer som lamina cribrosa, dele af os occipitale og os sphenoidale, små dele af over- og underkæbe samt de øverste halshvirvler med disci. Indvendig i torsoen ses nøgleben og ribben i tværsnit ved den åbne og gennemskåret brystvæg. I bækkenet ses hoftekammene samt et par bittesmå synlige knoglestrukturer nederst.
Brusk er vist i blå farve på næsen, i struben, i luftrøret og mellem halsvhirvlerne (disci).
Ledbånd ses meget tydeligt ved halshvirvlerne samt på forsiden af 5. lumbalhvirvel og korsbenet.
Fascier ses ikke.
Skeletmuskler ses i et meget lille omfang. I tværsnittet af hovedet anes få muskler omkring munden (indvendig) og svælget. Derudover kan få brystmuskler, få bugmuskler samt en del muskler i bækkenet identificeres.
II – Blodkar (arterier og vener), nerver og lymfesystemet samt andet som fx mundspytkirtler
Kun de allerstørste arterier og vener er medtaget. De ses i halsen, i brysthulen og abdomen. Begyndelsen af forgreningen til benene ses ligeledes.
 
Hjernen og tarmsystemets blodforsyning er ikke vist. Forgreninger af blodkar er meget tydelige og dominerende i lunger samt udenpå hjertet.
Nervesystemet er vist 2 steder. I tværsnittet af hovedet ses rygmarven som en ensartet hvid masse ved de øverste halshvirvler. Derudover ses meget tydelige gule spinalnerver fra nederste lændehvirvel samt fra hele korsbenet. Hverken lymfesystemet eller mundspytkirtler er medtaget.
III – Indre organer (grupperet)
 
Hjernen: Kun venstre del af hjernen kan tages ud (i ét stykke), og formen men ikke farven er realistisk. Den er ikke så stor, og man ser mange neuroanatomiske strukturer. Man ser nemt den overordnede inddeling i storhjerne, lillehjerne og hjernestamme. I storhjernen (telencephalon og diencephalon) ses først og fremmest 1. – 4. hjernelap samt thalamus og hypothalamus (og hypofysen). I lillehjernen ses både tonsilla og vermis. I hjernestammen ses kranienerverne og de 3 forskellige dele (midthjernen, hjernestammen og den forlængede marv). Endvidere ses andre strukturer som hjernebjælken, fornix og de 2 første kranienerver. Da man kan se et tværsnit af hele hovedet, ses overgangen mellem den forlængede marv og rygmarven.
Brysthulens organer: Hjertet kan tages ud og deles i 2. På overfladen ses hjertets blodforsyning i typisk rød og blå farve samt større blodkar til og fra hjertet. Når den forreste del af hjertet løftes af, ses alle 4 klapper i form af de 2 forskellige klapsystemer. Der ses tydelige forskelle i den indvendige flade i forkamre versus hjertekamre. Endvidere ses det tydeligt, at muskelvæggen (myocardiet) er tykkest i venstre ventrikel. Impulsledningssystemet ses ikke, men det gør detaljer som fossa ovalis, ostium sinus coronarii og papillærmuskler som kan anes med rigtig god vilje.
 
Begge lunger kan deles i 2, og den forreste del af hver lunge kan tages ud. Man ser inddelingen i lapper, den marmorerede overflade, lungeroden samt forgreningen af bronchier, arterier og vener. Spiserøret, aorta thoracica og luftrøret (med hovedbronchier) ses tydeligt, når hjertet er taget ud. Spiserørets overflade ser muskulært ud, og dets passage gennem mellemgulvet er tydelig. Mellemgulvet kan ikke tages ud.
Abdomens organer: Mavesækken kan tages ud men ikke åbnes. Bugspytkirtlen, hele tyndtarmen og hele tyktarmen kan tages ud i ét stykke. Bugspytkirtlen vises uden dens karakteristiske dukt, men en flig kan derimod løftes af tarmvæggen ved ileocaecalstedet – dvs. slutningen af tyndtarmen, caecum og begyndelsen af colon ascendens. Derved ses tarmlumen
med folder i slimhinden. Endvidere ses appendix vermiformis samt de tre karakteristika: Haustra coli, taeniae coli og appendices epiploicae.
Lever og galdeblære kan tages ud i ét stykke. Man ser større blodkar og ligamenter/peritonealfolder. 
Milten kan ikke tages ud. Den vises med en lille oval åbning, hvor røde og blå blodkar kan skimtes. 
Nyrer og binyrer kan hverken tages ud eller åbnes, men urinlederne ses tydeligt.
Kønsdele, urinblæren og rectum tilhørende manden eller kvinden kan indsættes. Begge ”sæt” kan deles i 2, så et tværsnit ses. I tværsnittet af begge sæt ses lumen i rectum og urinblærens indre. Endvidere ses mange detaljer som fx æggestokke, æggeleder, livmoder og skamlæber i det ene sæt samt testikler, bitestikler, prostata og penis i det andet.
Når man kigger på torsoen uden kønsdele, ses bækkenmuskler og gule spinalnerver fra korsbenet og 5. lændehvirvel. Endvidere ses korsbenet og 5. lændehvirvel i lyseblå farve, som formentlig skal illustrere ledbånd (ligamenter).
IV – Sanseorganerne: Hud, øjne samt øre-næse-hals
 
Huden virker kunstig og gummiagtig. Ses uden hår og lignende.
Øjnene er uinteressante. Pupillen, regnbuehinden og senehinden (sklera) er påmalet.
Ørerne er lukkede – men flotte.
Næsenhulen (og mundhulen) ses meget tydeligt i tværsnit, fordi hovedet kan deles i 2. Halsen kan ikke deles i 2, men på forsiden ses nogle strukturer (primært forreste del af struben, skjoldbruskkirtlen og blodkar). I mundhulen ses stort set kun tungen, mens man hovedsageligt ser muslingeben i næsehulen. Udover nogle bihuler ser man også en stor del af svælget.
Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.